DIT OVERBLIK

David Cameron bebuder britisk EU-afstemning

Spørgsmålet skal være klart: Skal vi blive eller skal vi ud? Så langt gik den britiske premierminister i sin længeventede tale om EU.

Her gjorde David Cameron det klart, at han ønsker at genforhandle Storbritanniens forhold til EU og derefter sende denne nye aftale til folkeafstemning. Han advarede dog straks sine landsmænd om, at et nej altså er en enkeltbillet ud af unionen.

Især Frankrig har reageret negativt på Camerons ideer, som han dog allerede havde luftet for nogle dage siden.

Europas mægtigste politiker, Angela Merkel, lader dog til foreløbigt at tage det hele med ro. I hvert fald understregede hun, at Storbritannien i hendes øjne er en vigtig del af EU. Men der var også en løftet pegefinger med i hendes reaktion.

"Vi er klar til at tale om britiske ønsker, men vi må altid huske på, at andre lande har andre ønsker, og vi må finde et retfærdigt kompromis. Vi vil tale intensivt med Storbritannien om dets individuelle ideer, men det må komme i de kommende måneder," sagde hun.

Hvis du vil videre

Her en baggrund om Storbritanniens historiske EU-skepsis

/artikel-3211111

Britisk presse er kritisk over for Camerons "hasard" med britiske interesser. Her en leder fra Independent.

http://www.independent.co.uk/voices/editorials/editorial-david-camerons-desperate-gamble-with-britains-interests-8463987.html
 

Massivt pres mod Danske Bank efter nyt gebyr

Både almindelige medier og de sociale medier gik nærmest amok, efter at Danske Bank annoncerede, at man nu ville indføre en abonnementsordning for deres mindste kunder.

Det nye gebyr skal betales hvert kvartal og kun kunder med et samlet engagement i Danske Bank på 750.000 kroner slipper for at betale.

Hvis de samlede forretninger med banken er under 60.000 kroner, skal man betale mindst 300 kroner om året, lød det fra den i forvejen udskældte virksomhed.

Det fik lederskribenter på selv borgerlige aviser til at skrive, at banken må mene, at deres kunder "lugter". Ekstra Bladet gav den en tand mere ved at hævde, at man ville af med "fattigrøvene" og har nu omdøbt ordførende direktør Eivind Kolding til "Kolde Eivind.

Enkelte har dog blandet sig i debatten til fordel for Danske Bank. Som den tidligere formand for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, der mener at både journalister og kunder har opført sig "hysterisk".

Hvis du vil videre

Her to links til afdæmpede kommentarer

http://www.b.dk/berlingske-mener/naar-kunderne-lugter

http://finans.borsen.dk/artikel/1/250437/henning_kruse_kritik_af_danske_bank_er_hysterisk.html?hl=ZGFuc2tlO2Jhbms7QmFuaztEYW5za2UgQmFuaztEYW5za2U,

 

Kommunerne krænker enlige mødres retsstilling

Debatten ovenpå DR-serien "Aktion Socialt Bedrageri" blussede gevaldigt op i den forgangne uge, hvor især myndighedernes opførsel i programmet blev kritiseret.

I flere medier og nu også i DRs Orientering har den ene ekspert i socialret efter den anden slået fast, at de kommunale medarbejdere i DR-programmet krænker de besøgte borgeres retsstilling ved at dukke op og "afhøre" dem, som var de forbrydere.

Det er i strid med EUs menneskerettighedskonvention, sagde blandt andre professor Kirsten Ketscher.

Hvis du vil videre

Her mere baggrund om problematikken

/artikel-12111

Her et harmdirrende indlæg fra en enlig mor som svar på kommunalarbejdernes opførsel

http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE1877770/fri-mig-for-kommunens-ydmygende-umyndiggoerelse/

Og her en grundig analyse, der søger at svare på spørgsmålet, hvornår man betragtes som enlig i juridisk forstand og i forhold til nutidens familiemønstre

http://www.socialrdg.dk/default.aspx?id=2221